Víztisztítót keresek a káoszban.
2014. október 18. írta: Vitaminpartner

Víztisztítót keresek a káoszban.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Egyszerűen utánajártam annak, mi a különbség a víztisztítók között a piacon.

Víztisztítót keresek a káoszban.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Egyszerűen utánajártam annak, mi a különbség a víztisztítók között a piacon. Legyen partnerünk a kutatásban.

Miután eldöntöttük, hogy vízszűrő berendezést szeretnénk vásárolni, és tiszta vizet szeretnénk inni, elkezdtem vizsgálódni. 

Mégis mi a különbség a berendezések között ?! És miben más egy vízszűrő berendezés és egy vízionizáló ?

Itt vannak a kutatásaim.

Húú elég nagy fába vágtam a fejszém........ Az első meglátásom, hogy mintha kicsit káosz lenne a piacon. Érthetetlen tartalmak, bonyolult grafikonok. Itt aztán asszony legyen a talpán aki jól tud dönteni.

Nagyon sok készülék van a piacon amelyek tiszta vizet ígérnek. Hogy csak egy párat említsek. Vízszűrő kancsó, aktív szén szűrő, UV lámpás szűrők, fordított ozmozis renduzerű szűrők stb...

Na mit találtam, ez nekem újdonság. Lehet, hogy nektek nem ! Vannakvízszűrő berendezések, tőlük csupán azt várhatjuk, hogy kiszűrjék a vízből a nagyobb szennyeződéseket.... de NEM TISZTÍTJÁK A VIZET !!!

Szóval attól még, hogy vízszűrő berendezést használunk nem lesz tiszta a víz.....  Hoppá....   Na innentől én csupán a vízszűrő berendezésekkel nem is szeretnék foglalkozni. Mert tiszta vizet akarok inni és azt szeretnék itatni a családommal is. Így ki is esett a piacon lévő készülékek kb: fele

Picit tisztul a káosz.....

Nézzük akkor a víztisztítókat. Mit is kell tudnia, kiszűrnie egy víztisztítónak ?

Ez a táblázat egy kis segítség számomra. Átlátható teljes mértékben. 

Melyeket eltüntet

Szálas szűrőbetét

Aktív szenes szűrő

Kerámia szűrő

Fordított ozmózis

 

Zuhanyszűrő

Turmalin kristályos

Ultrabiostone szűrő

Arzén

-

-

-

++

++

Nehézfémek

-

+/-

-

++

++

Könnyűfém

-

+/-

-

++

++

Kémiai anyagok

-

-

-

++

+/-

Vízkő

-

-

-

++

++

Nitrátok

-

-

-

++

++

Szerves vegyületek

-

+/-

+/-

++

++

Fekália bacilusok

-

-

++

++

++

Vírusok

-

-

+/-

++

++

Klór

-

++

+/-

++

++

Klór melléktermék

-

++

+/-

++

++

Mérgek

-

++

-

++

++

Lebegő szilárd anyagok

++

+/-

++

++

++

Szín és íz

-

++

++

++

++

Jelmagyarázat:
- nincs hatás
+/- részleges
+ jó
++ kiváló

A táblázat alapján azt látom, ha a legjobbat szeretnénk a legutolsó 2 oszlopból kell választanunk. Mert hiába szűrjük át vizet pl: egy kancsón keresztül, de mégsem szeretnék meginni igen csúnya dolgokat.

Szóval kicsit közelebb kerültem az igazsághoz a szűrés tekintetében.

SE vírust SE klórt, se mérgeket SEM arzént és társait NEM SZERETNÉNK MEGINNI ! Ebben biztos vagyok ...... DE a 2 kategória között mi a különbség. Na lássuk....

A baktériumok mérete 1 mikron, a vírusok mérete 0,02 mikron, a fordított ozmózis szűrő nyílása: 0,0001 mikron.

A fordított ozmózissal működő víztisztító olyan szűrőnek fogható fel amelynek a nyílásainál a baktériumok 1000-szer a vírusok 10-szer nagyobbak. Az ozmózis szűrő öntisztító, nem halmozódnak fel a szennyeződések mint egy átfolyó rendszerű szűrőben.

 Az ozmózis szűrő 10.000-szer jobban szűr, mint a hagyományos szűrők. De sajnos vannak rossz tulajdonságai is. Erről később.

De ebből is két típus van .

Az egyik : Tartályos rendszerű.

Ennek a tipusnak kedvezőbb az ára, a teljesítménye viszont alacsonyabb 2-8 liter/óra . Egy külön tartályba vezeti és tartalékolja vizet. Felmerül bennem a gondolat, áll, poshad benne akár több órán át, egész éjszaka a víz ? A válasz félek, hogy igen.

Na nézzük a másik típusát :

Az átfolyós rendszerűt. Itt nincs tartály, több membrán végzi a szűrést (a legmodernebbeknél akár 3 is ) Nincs poshadt víz. Viszont költségesebb...

Ami viszont negatívum, igaz, hogy jó szűrők de sokan nem is tudják, hogy az ozmózis rendszerű szűrők 5,2 - 5,8 pH-t, vagyis savas kémhatású vizet produkálnak. Így tönkre teszik a víz élettani hatásait. Ezért az RO víz használata esetén fokozottan kell figyelni az ásványi anyag és a vitamin bevitelre !

Mit is csinál a Turmalin kristályos UltraBiostone szűrő ? 

Ez a 0,01 mikronos szűrő mindent kiszűr az értékes ásványi ionokon kívül, beleértve a gyógyszer- és hormonmaradványokat is. Ugyanezt a szűrési tartományt használják a vese dialíziseknél is. A víztisztítók között a legfelsőbb kategóriát képviselik. Találtam is olyan készüléket Magyarországon amiben ilyen szűrő található. Itt megnézheted.

Pluszban 

Corall Kalcium réteget is tartalmaz a szűrő :
A mélytengeri korall kalcium japánból, Okinawáról érkezik. A szervezetünk számára hatszor jobban hasznosítható, mint a hőkezelt kalciumkészítmények.

De a korall kalcium nem csak abban segít, hogy szerves ásvánnyal tölti fel a vizet, hanem kicsit édesíti, és kellemesebb illatúvá is teszi. Ez az egyik titok amiért a Jupiter készülékek által előállított lúgos víz sokkal finomabb mint más ionizáló készülékek vize.

Ezüsttel aktivált szén réteg:

Az aktív szén tele van parányi zsebekkel, melyek megtelnek a különféle szennyező anyagokkal. Tökéletesen kiszűri és eltávolítja a klórt, a mezőgazdasági kemikáliákat, fenolt, trihalometán származékokat, és mindenféle káros kémiai szennyeződést. Az ezüst pedig megöli a baktériumokat.

Turmalinkristály réteg:

A turmalin leköti a káros fluort, illetve már a szűrés fázisában dúsítja a vizet ionokkal. Az ásványok között egyedülállóan infravörös energiát (FIR) bocsát ki. Ez azt jelenti, hogy sugárzó hőt termel, ami úgy tud felmelegíteni egy tárgyat közvetlenül, hogy a körülötte lévő levegő hőmérséklete nem változik.

De ami a víztisztítás szempontjából igazán fontos, hogy ez a FIR elektromágneses frekvencia egy különleges hatást fejt ki a vízre, energetizálja, és csökkenti a felületi feszültségét, ezzel pedig felkészíti az ionizációra. Tehát több rétegben végzi a szűrést. És mi csoda ? Felkészíti a vizet az ionizációra ( a vizet szétbontja lúgos és savas vízre ) Na ez érdekes erről külön írni fogok.

Mérlegelek....... DE azt hiszem a döntés részemről egyértelmű. 

A Turmalinkristályos UltraBiostone szűrőre szavazok ! 

 

Az utóbbi győzött, nálam ... éljen a kristálytiszta víz !

Táblázatot is találtam amit a Szolnoki Víz- és Csatornaművek készített az Aquarionnal tisztított csapvíz elemzéséről. 

Igyuk magunkat egészségesre !

Összefoglalva erre jutottam :  

Vannak a vízszűrő berendezések ők a nagyobb szennyeződésektől szűrik meg a vizet. NEM TISZTÍTJÁK ! A víztisztító berendezések már tisztítják a vizet. De nagy különbségek vannak a készülékek között.

A jelenleg ismert legjobb módja a víztisztításnak a Turmalin kristályos Ultrabiostone szűrő. Találtam egy készüléket amiben ilyen szűrő található. És a szűrésen túl ionizálja is a vizet ! Tehát már nem víztisztítóról beszélek hanem vízionizálóról.

És még adós maradtam egy magyarázattal mivel is tud többet egy vízionizáló !? Elöljáróban annyit, hogy a kristálytiszta szűrésen felül a vizet lúgos és savas vízre tudja bontani.

Miért is jó az ha lúgos vizet is ihatunk a csapból ? Ezzel is foglalkozni fogok... egy másik blogbejegyzésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vitaminpartner.blog.hu/api/trackback/id/tr776806185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása